Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

BHO (Butaan Hasj Olie) maken

hash oil extractButaan Hasj Olie, BHO of Butane Hash Oil is de meest populaire vorm van hasjolie. Door middel van een simpele extractie is deze hasjolie gemakkelijk zelf te vervaardigen. Er zijn verschillende manieren om BHO te maken. Op deze pagina wordt gewerkt met de Honey Bee Extractor.

Voor het maken van BHO heb je de volgende materialen nodig:

 • Glazen ovenschaal
 • Honey Bee extractor
 • Butaangas (welke heb ik nodig?)
 • Bak of schaal (groter dan de glazen ovenschaal)
 • Waterkoker of elektrisch fornuis
 • Goed geventileerde ruimte / tuin
 • Cannabis

Het maken van butaan hasj olie met behulp van de Honey Bee extractor is erg gemakkelijk. Hoewel je hasjolie kunt maken van knipafval of gruis, zal de kwaliteit het beste zijn als er goede wiet wordt gebruikt. Enigszins verse, gedroogde cannabis is het meest geschikt voor extracties.

 1. Vul de Honey Bee extractor met de gemalen cannabis en sluit deze op de juiste manier af. Vul de extractor goed, maar stamp het niet aan. Het gas moet namelijk nog wel zonder al te veel weerstand door de extractor kunnen vloeien.
 2. Houdt de extractor met de dop naar beneden en het kleine gaatje naar boven. Zet de glazen ovenschaal eronder om de butaan gevuld met cannabinoïden op te vangen. Neem een fles butaangas en spuit deze leeg in de extractor. Blijf dit herhalen totdat de butaan die onder uit de extractor komt erg licht van kleur is.
 3. Je hebt nu een mengsel van butaangas en hasjolie in de glazen ovenschaal.
 4. Je kunt er nu voor kiezen om een speciaal extract zoals Moon Rocks of Budder te maken, of het extract simpelweg te laten indampen als gewone BHO. Om te lezen hoe je de BHO kunt indampen, klik hier.

Let op: Het uitvoeren van extracties met butaangas is zeer gevaarlijk. Voer deze extractie uitsluitend buiten of in een goed geventileerde ruimte uit om ontploffingsgevaar te voorkomen. Blijf ten alle tijden uit de buurt van open vuur. Rook nooit sigaretten of joints tijdens het uitvoeren van de extractie.