Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

Budder maken

Budder is een vorm van hasjolie die wordt gekenmerkt door de lichte kleur en aparte structuur. Budder is namelijk in tegenstelling tot de meeste soorten hasjolie niet erg plakkerig. Daardoor is het gemakkelijk in gebruik en erg populair onder liefhebbers van hasjolie.

Voor het maken van budder hasjolie zijn geen speciale ingrediënten nodig. Wel belangrijk is een elektrisch fornuis waarvan de temperatuur kan worden ingesteld. Door de hasjolie te verhitten op de juiste wijze en lucht in het mengsel te forceren zal de structuur vanzelf veranderen. Hieronder lees je hoe het maken van budder precies in zijn werk gaat.

Hoe wordt budder gemaakt?

Het productieproces van budder is nagenoeg gelijk aan dat van gewone hasjolie (BHO). Om het te kunnen maken, zul je dan ook eerst BHO moeten maken. Hoe dat precies wordt gedaan kun je lezen op deze pagina. Als je de gehele BHO extractie hebt doorlopen (op het indampen na) kan worden begonnen met het maken van budder.

Zodra de cannabis is geëxtraheerd met butaan, ga je bij gewone hasjolie nu het geheel indampen. Bij budder plaats je de schaal met butaan en cannabinoïden op een elektrisch fornuis. Deze wordt vervolgens verwarmd tot ongeveer 45 graden celsius.

Om de speciale structuur te verkrijgen is het noodzakelijk dat de hasjolie tijdens het verwarmen blootgesteld wordt aan zo veel mogelijk lucht. Dit wordt gedaan door krachtig door de hasjolie te roeren, zodat er heel veel kleine luchtbelletjes door het geheel worden gemengd. Blijf zo krachtig mogelijk roeren totdat de structuur en kleur veranderen.

Zodra de hasjolie licht van kleur is en een structuur heeft die wat harder en minder plakkerig is, kun je de budder laten drogen. Afhankelijk van hoe goed het is verwarmd en hoe sterk de budder is geroerd, verschilt de structuur van zacht en bijenwas-achtig tot harde vlokken.

Je budder is nu klaar! Vergeet niet om het resultaat op een donkere, droge en koele plek te bewaren om te voorkomen dat de cannabinoïden (THC, CBD etc.) worden afgebroken en de kwaliteit daalt.

Voor een goed resultaat is het belangrijk om te werken met goed en vers plantmateriaal. Voor de beste extracten gebruikt men gedroogde wiet die nog niet lang geleden geoogst is. De trichomen zijn dan nog vers waardoor er weinig kwaliteit verloren zal gaan. Oude cannabis met gedehydrateerde trichomen kan beter niet worden gebruikt als basis voor cannabis extracten.

Let op: het vervaardigen van budder en andere cannabis extracten is in de meeste landen en regio’s strafbaar. Bovendien is butaan zeer licht ontvlambaar. Werk nooit met butaan in een afgesloten of slecht geventileerde ruimte om ontploffingsgevaar te vermijden.

Budder Hasjolie

Budder Hasjolie