Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

Rosin Technique

Hasjolie maken met een stijltang

De Rosin Technique is een eenvoudige manier om zelf hasjolie te maken van een topje wiet of een blokje hasj zonder gebruik te maken van oplosmiddelen zoals butaan of alcohol. Hoewel het niet de meest efficiënte manier is om hasjolie te maken, is het zeer gemakkelijk om binnen een paar minuten met slechts enkele hulpmiddelen zelf rosin te maken.

Het is belangrijk om enigszins verse wiet te gebruiken. Deze kan het beste wel gedroogd zijn. Cannabis die al te lang ligt kan beter niet worden gebruikt; dehasjolie zal dan minder effectief zijn en kleiner van hoeveelheid. Dit komt doordat de trichomen van oudere cannabis vaak gedehydrateerd zijn en daardoor niet goed aan het bakpapier blijven plakken.

Rosin Technique Hasj Olie maken

Voor het maken van rosin hasj olie heb je niet meer nodig dan wat wiet of hasj (een halve gram is meer dan genoeg), een stijltangbakpapier en voor het beste effect een gaasje. Maar hoe werkt dat dan precies?

Laat de stijltang warm worden. Doe de wiet of hasj in een gaasje en doe daar een laagje bakpapier overheen. Zodra de stijltang warm is doe je de het geheel ertussen en knijp je de stijltang flink dicht voor ongeveer 5 tot 7 seconden.

Doe nu de stijltang open en haal het stukje bakpapier er tussenuit. Als je het openvouwt zul je zien dat er kleine druppeltjes op het bakpapier blijven plakken. Haal deze er voorzichtig af met een mesje en doe het bij elkaar. Je eerste hasjolie is klaar!

Voor grotere hoeveelheden kun je de rosin tech zo vaak herhalen als je wilt. Om met grote hoeveelheden knipafval of wiet hasjolie te maken, kun je beter even kijken naar BHO (Butaan Hasj Olie).