Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

Alcohol Hasj Olie (AHO)

Alcohol Hasj Olie of AHO is een cannabisextract dat zowel kan worden gerookt als gebruikt kan worden voor medische doeleinden in de vorm van druppels. Hoewel AHO grote gelijkenissen vertoont met BHO, is het meestal een stuk plakkeriger en duurt het veel langer (enkele dagen) tot het eindresultaat klaar is. Dit in tegenstelling tot butaan hasj olie, waarvan de productie slechts enkele minuten tot enkele uren in beslag neemt.

Hasjolie maken met alcohol

Het maken van hasjolie met behulp van alcohol is een tijdrovende bezigheid, maar er zijn slechts enkele materialen voor nodig. Hoewel wij op deze pagina niet diep zullen ingaan op het maken van hasjolie met alcohol, wordt het proces wel kort beschreven. Door cannabis te laten trekken in (zo puur mogelijke) alcohol, worden de cannabinoïden uit de wiet in de alcohol opgenomen. Na enkele dagen wordt het plantmateriaal gescheiden van de alcohol. De wiet bevat nu zo goed als geen werkzame stoffen meer. De alcohol wordt vervolgens ingedampt, zodat alleen de hasjolie overblijft.

Het is ook mogelijk om de cannabis minder lang te laten trekken in de alcohol. Hierdoor krijg je een zeer puur eindresultaat met weinig bladgroen en andere non-psychoactieve stoffen die zich in de plant bevinden. Het nadeel hiervan is wel dat de hoeveelheid hasjolie een stuk minder zal zijn dan wanneer de cannabis langer kan trekken.

Welke alcohol?

Voor het maken van AHO wordt doorgaans zo puur mogelijke alcohol gebruikt. Echter, het is mogelijk om AHO te maken met behulp van sterke alcoholische dranken als Wodka, Likeur of Jenever. Gebruik alleen consumeerbare alcohol, dus geen producten als schoonmaakalcohol of nagellakremover op alcoholbasis: deze producten bevatten vaak giftige toevoegingen die je zeker niet wil roken.

Wiet Likeur

Het drinken van likeur met cannabinoïden is een oeroude traditie die stamt uit verschillende delen van de wereld. Dit is gemakkelijk te maken en kan met alle sterke dranken worden gemaakt. Veel gebruikte dranken hiervoor zijn wodka, likeuren en jenever. Whiskey en andere dranken kunnen uiteraard ook hiervoor worden gebruikt. Om wiet likeur te maken, hoef je alleen enkele toppen in een fles alcohol te laten weken. Om alle cannabinoïden in de alcohol te laten opnemen is het belangrijk dat dit proces genoeg tijd krijgt. Laat het geheel daarom minimaal enkele dagen trekken. Plaats de fles in een koele en donkere omgeving om de afbraak van cannabinoïden te voorkomen.