Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

Budder

Budder is een cannabisextract dat qua vorm en structuur enigszins verschilt van gewone hasjolie of BHO. Budder is zeer populair in delen van de Verenigde Staten en is redelijk eenvoudig te produceren. Deze pagina bevat informatie over de eigenschappen van dit extract en de verschillen tussen budder en andere vormen van hasjolie.

Hoe krijgt budder zijn structuur?

De kenmerkende structuur van budder wordt gecreƫerd door middel van het toevoegen van lucht aan indampende butaan hasj olie. Door het toevoegen van duizenden kleine luchtbelletjes aan het extract kan het gaan oxideren, waardoor het een stuk minder plakt dan normale hasjolie en dus ook beter te hanteren is.

Budder vs BHO

Als je budder met ‘normale’ hasjolie of BHO gaat vergelijken, zul je zien dat er meer overeenkomsten dan verschillen te vinden zijn. Het grote verschil tussen deze twee soorten hasjolie is uiteraard de structuur. Budder plakt een stuk minder en is ook wat minder vloeibaar, waardoor het gemakkelijk in een joint of in een normale bong kan worden gerookt. Juist omdat het minder vloeibaar is en niet zo snel vloeibaar wordt wanneer het wordt verwarmd, is budder niet bij uitstek geschikt om te dabben.

Qua effect zijn budder en BHO niet verschillend. De ‘high’ van beide soorten hasjolie is zo goed als gelijk.

Budder maken

Budder hasjolie maken is niet erg ingewikkeld en met enige scheikundige kennis kunnen de meeste mensen het zelf maken. Let wel op: het maken van hasjolie en andere cannabisextracten is verboden. Voor meer informatie over hoe budder wordt gemaakt, kun je een kijkje nemen op deze pagina.