Hasj-Olie.nl

Alle informatie over hasjolie en cannabis extracten

Butaan Hasj Olie (BHO)

cannabis extracten bhoButaan Hasj Olie (BHO) is de meest gangbare vorm van hasjolie en vormt de basis voor veel andere cannabisextracten. Ondanks dat het de meeste pure rookbare vorm van cannabis is, is het met de juiste materialen eenvoudig zelf te maken.

Wat is hasj olie?

Hasjolie is in feite zeer pure hasj. Het onderscheidt zich van normale hasj door de manier waarop het wordt gemaakt; waar normale hasj wordt gemaakt door de trichomen (kristallen) van de cannabisplant te scheiden door middel van een zeef, wordt hasjolie gemaakt met behulp van oplosmiddelen als butaan of ethanol (alcohol).

Waar is hasj olie verkrijgbaar?

In Nederland wordt hasjolie door de meeste coffeeshops beschouwd als harddrug. Het is in coffeeshops dan ook niet vrij verkrijgbaar om problemen te voorkomen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat hasjolie zeer sterk is en geen plantmaterialen meer bevat. Lees meer over de legale status van hasjolie.

Zelf hasj olie maken

Zelf hasj olie maken hoeft niet moeilijk te zijn. De gemakkelijkste manier om zelf hasj olie te maken is met de rosin tech. Daarnaast kun je met behulp van een BHO extractor en enkele andere materialen eenvoudig een professionele extractie uitvoeren. Zo’n extractie dient niet uitgevoerd te worden door iemand met weinig technisch of scheikundig inzicht. Wanneer in een slecht geventileerde ruimte gewerkt wordt met middelen als butaan of pure alcohol is de kans op brand of explosies zeer hoog. Indien je niet weet waar je mee bezig bent kun je er beter niet aan beginnen.

Het maken van hasj olie is bovendien verboden en wordt gezien als produceren van harddrugs.